Meny
vegetable-3129067_1920

Spenatsallad med kikärtor

2 PORTIONER

1 förp kokta kikärtor
1/2 dl pumpa- eller solrosfrön
1/2 gurka
1 morot
1 ask spenat
ev krasse eller groddar
Dressing:
ca 1/2 dl pumpafröolja el olivolja
ev 1 tsk linfröolja
1 tsk agavesirap eller honung
1 msk äppelcidervinäger eller färskpressad citronsaft
1 nypa malen gurkmeja
ev 1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Häll av, skölj och låt kikärtorna rinna av. Rosta fröna i en torr, het stekpanna några minuter så de får färg.

Skär gurkan i tunna skivor. Hyvla moroten med en potatisskalare till tunna band, eller riv den grovt. Blanda kikärtor, gurka och morot i en skål. Blanda ev ner krasse eller groddar.

Rör ihop alla ingredienser till dressingen i en skål. Smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och vänd försiktigt ihop. Strö fröna över. Gott till grillat.

Recept: admin

Tips spenat

Grönt

Spenat

Spenat hör till de många bladgrönsaker som är rika på vitaminet folsyra, vilket gör gott framför allt för...