Meny

Tortillas med spenat

4-6 stycken

ca 100 g babyspenat
2 msk olja
½ tsk salt
ca 3 dl mjöl
½ tsk bakpulver
½ dl vatten

Stek babyspenaten i 1–2 min och mixa den sedan tillsammans med olja och salt, till en puré. Blanda i mjöl, vatten och bakpulver. Knåda degen i ca 10 min tills den känns elastisk. Tillsätt mjöl om degen är för blöt och vatten om den är för torr. Forma degen till en boll och lägg i en ren, fuktig handduk. Ställ i kylskåpet i ca 15 min.

Dela sedan degen i 4–6 bitar och rulla till bollar. Kavla försiktigt ut var boll till en tunn tortilla. Stek i en torr stekpanna 1–2 min på var sida, så att tortillan får lite färg och små bubblor. Fyll tortillan med exempelvis kyckling, grönsaker, kryddig sås och ost.

Recept: Niina Snijder

Recept: admin

Tips mjöl, olja & spenat

Spenat

Spenat hör till de många bladgrönsaker som är rika på vitaminet folsyra, vilket gör gott framför allt för...