Meny

Spenatfrittata

2 PORTIONER

1 liten gul lök, skivad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 msk olivolja
ca 150 g spenat, rensad, sköljd och riven i mindre bitar
salt och peppar
5 ägg
3/4 dl riven parmesanost

Sätt ugnen på grillvärme.

Fräs lök och vitlök mjuka i olja i en ugnssäker stekpanna. Tillsätt spenat och låt fräsa tills vätskan har kokat in. Salta och peppra.

Vispa ihop ägg och hälften av parmesanosten. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen över spenaten. Stek i några minuter tills omeletten är krämig ovanpå och har fått fin färg under.

Strö över resterande parmesanost. Ställ in stekpannan under grillelementet i ugnen tills äggen just har stelnat.

Stjälp upp frittatan på en skärbräda och skär den i mindre bitar. Kan ätas varm, ljummen eller kall. Ringla gärna över lite god olivolja.

Tips spenat

Grönt

Spenat

Spenat hör till de många bladgrönsaker som är rika på vitaminet folsyra, vilket gör gott framför allt för...