Meny

Kyckling med spenat och ricottaost

4 PORTIONER

1/2 dl pinjenötter
100 g färsk spenat
100 g ricottaost
1 msk färskpressad citron
salt och svartpeppar
4 kycklingfiléer utan skinn
4 skivor parmaskivor

Sätt ugnen på 175°.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.

Repa spenaten och skölj den väl. Skaka av det mesta av vattnet och fräs spenaten hastigt i en stekpanna. Pressa ur vätskan när den har svalnat något. Hacka spenaten och blanda den med ricottaost och pinjenötter. Smaksätt med citron, salt och peppar.

Skär en längsgående djup ficka i sidan på kycklingfiléerna med en vass kniv. Fördela spenat- och ricottablandningen i fickorna. Salta, peppra och linda en skiva parmaskinka runt varje filé. Klä varje filé med aluminiumfolie och lägg på ett galler i ugnen. Stek tills kycklingen är helt genomstekt, ca 20 minuter.

Gott med exempelvis couscous och sallat till.

Tips spenat

Grönt

Spenat

Spenat hör till de många bladgrönsaker som är rika på vitaminet folsyra, vilket gör gott framför allt för...