Meny

Stuvad persiljerot med spenat och panerad fisk

4 portioner

400 g persiljerot
200 g spenat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
3 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
salt och peppar 

Skala och skiva persiljeroten i halv­månar, cirka 0,5 cm tjocka. Koka mjuk i saltat vatten och lyft sedan ur. 

Hacka lök och vitlök. Sautera i smöret på låg värme. Höj värmen något och tillsätt spenaten. När vätskan avdunstat, rör ned crème fraiche, dijonsenap och persiljeroten. 

Smaka av med salt och peppar. Servera med en smörstekt panerad fiskbit och en citronklyfta till. 

Recept: Frida Sandberg

Tips persiljerot & spenat

Grönt

Spenat

Spenat hör till de många bladgrönsaker som är rika på vitaminet folsyra, vilket gör gott framför allt för...