Meny

Kycklinggryta med rotpersilja & äpple

4 PORTIONER

400 g rotpersilja
1 lök
400 g kycklingkött, gärna lårfilé
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1/2 kycklingbuljongtärning
1 dl vatten
3 dl grädde
salt och peppar
1 äpple
1/2 dl hackad persilja

Skala rotpersiljan och skär i bitar. Koka nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet, ställ åt sidan.

Skala och hacka löken. Skär kycklingen i bitar och stek den och löken i oljan i en het stekpanna tills den får färg.

Riv över vitlöken och tillsätt buljongtärning, vatten och grädde, koka upp och låt sjuda i ca 15 minuter.

Rör ner rotpersiljan och låt puttra en stund till. Smaka av med salt och peppar. Riv över äpple och strö över persilja. Servera med kokt potatis.

Tips äpple & persiljerot

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...