Meny

Äppelplättar

4 PORTIONER

2 ägg
4 dl mjölk
1 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk smält smör
4 äpplen

Vispa ihop ägg, 2 dl mjölk, mjöl och salt till en slät smet i en skål. Vispa sedan i resterande mjölk och smält smör.

Skala äpplena, ta ur kärnhuset och skär dem i 1/2 cm tjocka skivor.

Hetta smör i plättlaggen. Doppa äppelskivorna i smeten med hjälp av en en gaffel och lägg en skiva i varje rundel. Slå ca 1 msk smet på varje skiva. Grädda gyllenbruna på båda sidor. Värmen ska vara rätt hög. Fortsätt så tills smeten tar slut.

Servera plättarna med kanel och socker eller honung.

Tips äpple

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...