Meny

Waldorfsallad

4–6 portioner 

½ rotselleri
2 äpplen
½ dl valnötter
½ dl majonnäs
1½ dl turkisk yoghurt eller crème fraiche
1 tsk kummin
1 msk riven pepparrot
½ citron
salt och peppar
sallatsblad 

Skala rotselleri och strimla eller tärna fint. Doppa i kokande vatten i ca 30 sekunder och kyl sedan ned i kallt vatten, häng av ordentligt. Hacka valnötterna grovt och rosta i en torr panna. Blanda majonnäs, med yoghurt, kummin och pepparrot. Skär äpplet i samma form som du skar din rotselleri och rör ned dem i dressingen. Smaka av med citronjuice, salt och peppar.

Bottna tallriken med strimlad eller riven sallat, klicka över waldorf­salladen och toppa med valnötterna. Gott som tillbehör eller att äta med rostat bröd.

Recept: Frida Sandberg

Tips äpple & rotselleri

Grönt

Äpple

Man vet inte säkert varifrån äpplet ursprungligen kommer, men de ca 1000 sorter som finns i dag, odlas på många...