Meny

Rotsellerisallad med gröna linser

4 PORTIONER

1/2 dl torkade gröna linser
1 liten rotselleri (ca 400 g)

MAJONNÄS:
1 äggula
1/2 msk vitvinsvinäger
2 msk dijonsenap
1 dl matolja
salt och peppar

Lägg linserna i blöt i kallt vatten över natten. Häll av blötläggningsvattnet och täck linserna med nytt vatten i en kastrull. Koka upp och låt sjuda tills linserna är mjuka, ca 10 minuter. Häll av vattnet i en sil och låt linserna svalna.

Skala rotsellerin och strimla den fint med en kniv eller på mandolin. Koka i salta vatten i en minut. Kyl i kallt vatten och låt rinna av väl.

Blanda äggulor, vinäger och senap till majonnäsen i en skål. Vispa i oljan droppvis. Smaksätt med salt och peppar.

Blanda linserna, sellerin och majonnäsen i en skål. Smaksätt med salt och peppar.

Recept: Peter Jelksäter

Tips rotselleri

Rotselleri

Rotsellerin dyker upp under 1500-talet som en utveckling av bladsellerin. Den blev snabbt populär i hela Europa. Till...