Meny

Potatisplättar med rotselleri

4 portioner

1–2 lökar
smör eller rapsolja
1 rotselleri
ca 700 g potatis
1 tsk gurkmeja
salt och peppar
2 ägg
ev lite riven parmesan 

Hacka lök och stek på medelhög temperatur i smör eller rapsolja, tills löken fått en fin färg. Ställ åt sidan.

Skala rotselleri och skär i bitar. Skala potatis (om så önskas) och skär i lika stora bitar. Koka allt i saltat vatten tills de är helt mjuka. Häll av vattnet, låt svalna och mosa sedan med en potatisstöt. Tillsätt kryddorna, den stekta löken, ägg och eventuellt riven ost. Blanda allt väl.

Hetta upp en stekpanna med olja eller smör, klicka ut potatissmeten och forma till plättar. Stek tills de fått fin färg på båda sidorna. Servera som de är med t ex lingon och en sallad.

Recept: Niina Snijder

Tips rotselleri

Rotselleri

Rotsellerin dyker upp under 1500-talet som en utveckling av bladsellerin. Den blev snabbt populär i hela Europa. Till...