Rotselleripickles
1 SATS
1 rotselleri, i centimeterstora bitar
ÄTTIKSLAG:
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 tsk salt
2 lagerblad
5 kryddpepparkorn
5 kryddnejlikor
Koka upp ingredienserna till ättikslagen i en kastrull. Lägg i rotsellerin och ta av värmen. Låt dra ca 1 timme.
Förvara förslagsvis i knäpplocksburk i kylen. Gott i sallader, som topping på soppor, blandad med majonnäs som remoulad eller till viltkött istället för gelé och lingon.
35 recept med Rotselleri
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Waldorfsallad
- Potatisplättar med rotselleri
- Rotselleri- och potatismos
- Rotgrönsaksgratäng
- Brödbakade rotfrukter
- Potatisgratäng med rotselleri
- Stekt grönkål med vitlök & chili
- Sötsur rotfruktssallad med äpple
- Vitlöksbakad rotselleri
- Rotsellerifyllda tunnbröd
- Rotfruktssallad
- Persiskt tunnbröd med het grönsaksfyllning
- Hel rotselleri i ugn
- Gryta med grönsaker & ris
- Bakad rotselleri med vitlök
- Rostade rotfrukter med gremolata
- Smörbakad rotselleri
- Krämig rotselleri med lök
- Waldorfsallad
- Ugnsstekt jordärtskocka och lök med rotsellericrème
- Smörkokt rotselleri med äpple och brysselkål
- Rotsellerisallad med gröna linser
- Rotselleripuré
- Rotselleripickles
- Rotselleri- och savojkålsragu
- Ljummen rotsellerisallad med äpple och valnötter
- Jens rotselleripuré
- Bakad rotselleri och rotselleripuré med lingon- och kaprisvinägrett
- Rotselleri- och valnötsremoulade
- Rotselleri-, potatis- och äppelrösti
- Krämig rotsellerisoppa
- Rotsellerigratäng med valnötter och ost
Lite annat
Rotselleri
Rotsellerin dyker upp under 1500-talet som en utveckling av bladsellerin. Den blev snabbt populär i hela Europa. Till...