Meny

Persiskt tunnbröd med het grönsaksfyllning

8 stycken

1 rotselleri eller 3–4 palsternackor
3 morötter
1 lök, finhackad
1 tsk spiskummin
½ tsk chiliflakes/pulver eller 1 färsk chili
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
Tunnbröd:
5 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 dl vatten
2 msk olja
olja eller smör att steka tunnbröden i

Börja med tunnbrödet. Blanda vetemjöl och salt, häll i vatten och olja. Knåda till en deg i ca 10 minuter, linda in i en ren fuktig handduk och ställ i kylen i ca 1 timme. 

Skala och skär rotselleri och morötter i grova bitar. Lägg bitarna i en kastrull, täck med vatten och låt koka i ca 20–30 minuter tills det är helt mjukt. Häll av vattnet, lägg grönsakerna i en skål och blanda med finhackad lök och kryddor. Mosa med en potatisstöt.

Dela degen i 8 jämnstora bitar och kavla ut till tunnbröd. Fördela 1 msk av fyllningen på ena hälften och vik över den andra. Kavla försiktigt ut det vikta tunnbrödet, för att få det lite tunnare. nyp ihop kanterna och se till att det inte går sönder någonstans.

Stek tunnbröden i smör/olja på båda sidor tills de fått fin färg. Servera medan de är varma. Svårslaget gott tillsammans med vårt avokadosmör. 

Recept: Niina Snijder

Tips morot, palsternacka & rotselleri

Grönt

Rotselleri

Rotsellerin dyker upp under 1500-talet som en utveckling av bladsellerin. Den blev snabbt populär i hela Europa. Till...