Meny

Kycklingsoppa med palsternacka

4 PORTIONER

1 liter kycklingbuljong
4 mindre kycklingfiléer
1 gul lök, klyftad
1 vitlöksklyfta, skivad
2 palsternackor, klyftade
1 dl hackad persilja
1 msk smör
salt och peppar

Koka upp buljong i en kastrull. Lägg i kycklingfiléerna, koka upp och tillsätt lök, vitlök och palster­nackor. Låt sjuda tills kycklingen är genom-kokt och palsternackorna är mjuka, ca 15 minuter.

Häll av i ett durkslag och spara buljongen. Lyft upp palsternacks­klyftorna och kycklingen.

Mixa buljongen och löken helt slät. Tillsätt persilja och smör och mixa igen. Häll över i en kastrull och smaksätt med salt och peppar.

Skär kycklingfiléerna i skivor. Fördela dem och palsternackorna i djupa tallrikar, slå buljongen över.

Recept: Ingela Persson

Tips palsternacka

Grönt

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...