Meny

Gräddiga palsternackor med mangold & muskot

4 PORTIONER

400 g palsternacka
4 stora mangoldblad
1 lök
3 dl vispgrädde
salt och peppar
muskotnöt
rivet citronskal

Skala palsternackorna och skär i jämnstora bitar. Koka nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av och låt rinna av väl.

Koka upp grädden i en vid kastrull och låt sjuda tills det tjocknar.

Lossa bladen från mangoldstjälken. Skala och skiva stjälken. Grovstimla bladen. Skala och tärna löken fint.

Vänd ner mangold, lök och palsternacka i grädden och låt puttra ett par minuter. Smaksätt med salt, peppar, riven muskotnöt och rivet citronskal. Gott till exempelvis örtiga korvar.

Recept: Ingela Persson

Tips mangold & palsternacka

Grönt

Lite annat

Palsternacka

Palsternackan är selekterad från vildpalsternackan och togs slutligen fram i England. Till Sverige kom den på...