Meny

Frittata med mangold

2 PORTIONER

ca 150 g mangold, sköljd och strimlad
2 msk olivolja
1 liten gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
salt och peppar
5 ägg
3/4 dl riven parmesanost

Sätt ugnen på grillvärme.

Fräs lök och vitlök mjuka i olja i en stekpanna. Tillsätt mangolden och låt fräsa tills vätskan har kokat in. Salta och peppra.

Vispa ihop äggen och hälften av parmesanosten. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen över mangolden. Stek i några minuter tills frittatan är krämig ovanpå och har fått fin färg under. Strö över resterande parmesanost. Ställ in stekpannan under grillelementet i ugnen tills äggen just har stelnat.

Stjälp upp frittatan på en skärbräda och skär den i mindre bitar. Kan ätas varm, ljummen eller kall. Ringla gärna över lite god olivolja.

Tips mangold

Mangold

Mangold är faktiskt en släkting till rödbetan, men bladen jämför sig hellre med spenat och kan också i mångt och...