Meny

Broccolisoppa med mangold

4 portioner

1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 bit ingefära
450 g potatis
1 broccoli
65 g mangold
8 dl vatten
2 buljongtärningar
2 dl grädde
äppelcidervinäger/citronsaft 

Hacka lök, vitlök och ingefära fint. Skär broccoli, potatis och mangold i bitar. Stek löken i olja tills den blivit glansig och mjuk, på medelhög värme. Tillsätt vitlök och ingefära och stek lite till. Lägg i potatis, broccoli och mangold och häll över vattnet. Låt allt koka upp och smula i buljongen. 

Småputtra i ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk. Häll i grädden och mixa soppan slät med en stavmixer. 

Smaka av med peppar och eventuellt lite mer salt, tillsätt gärna några droppar äppelcidervinäger eller citronsaft för smakens skull.
Servera varm! 

Recept: Niina Snijder

Tips broccoli, mangold & potatis

Grönt

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...