Meny

Rårakor med rödbetor och getost

CA 10 SMÅ RÅRAKOR

2 stora rödbetor
2 stora potatisar
salt och peppar
2 kvistar timjan
smör och olivolja

GETOSTCRÈME:
200 g getost
1/2 dl crème fraiche

Mixa getost och crème fraiche till en slät kräm i en skål.

Skala rödbetorna och potatisen. Riv grovt och lägg i en bunke. Salta, peppra och riv i timjan. Krama ur vätskan genom en sil, forma blandningen till bollar i handen och lägg på ett fat.

Värm en stekpanna med en klick smör och lite olivolja. Platta till bollarna i handen och stek långsamt frasiga på båda sidor i pannan.

Servera rårakorna med getostcrèmen.

Recept: Ingela Persson

Tips potatis & rödbeta

Grönt

Rödbeta

Rödbetan kommer ur mangolden som kommer ur strandbetan. Den fanns under 200-talet e.Kr. i Italien som vit och röd...