Meny

Zucchini- och potatislåda

4–6 PORTIONER

2 gula eller röda lökar, skivade
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor, krossade
400 g zucchini, tjockt skivad
400 g fast potatis, tvättade med skal och skuren i centimetertjocka skivor
1 kg mogna tomater, skållade, skalade och i grova bitar
1 stor röd paprika, urkärnad och grovt tärnad
1 tsk oregano
1/2 dl hackad bladpersilja
2 msk hackad dill
salt och peppar

Sätt ugnen på 175°.

Fräs löken mjuk i lite av olivoljan i en stekpanna, ca 5 minuter. Tillsätt vitlöken mot slutet.

Blanda löken och vitlöken med resterande grönsaker och kryddor i en bunke. Salta och peppra ordentligt. Lägg över grönsakerna i en stor ugnssäker form och häll över resterande olivolja. Täck formen och stek i ugnen tills potatisen är mjuk, 1–1 1/2 timme. Ta bort folien de sista 15 minuterna.

Tips potatis & zucchini

Grönt

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...