Meny
Zucchini

Zucchinipasta med brytbönor

2 portioner

1 zucchini
1 lök
5 vitlöksklyftor
200 g brytbönor
1 knippe persilja
150 g pasta, gärna spagetti
olja till stekning
2 dl kokosgrädde eller havregrädde
1 citron, rivet skal och lite av saften
parmesan
salt och peppar

Strimla zucchinin tunt på längden. Hacka lök, vitlök och persilja. Skär brytbönor i bitar. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och ringla över lite olivolja. 

Värm olja i en stekpanna och stek zucchini, brytbönor, lök och vitlök en kort stund. Häll över grädden och låt småkoka i någon minut. Vänd ner rivet citronskal, en skvätt citronsaft, salt, peppar och parmesan. Lägg i pastan och rör om. Serveras genast.

Recept: Niina Snijder

Tips brytbönor & zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...