Meny

Svamp- och zucchiniragu

4 PORTIONER

1 ask champinjoner
2 vitlöksklyftor, hackade
smör och olivolja
salt och peppar
1–2 zucchini
1 dl finhackad purjolök
1 näve bladpersilja
150 g fetaost

Skär svampen i mindre bitar. Stek gyllenbrun tillsammans med hälften av vitlöken i smör. Salta, peppra och lägg i en skål.

Skär zucchinin i tärningar. Stek gyllenbruna tillsammans med resterande vitlök i olivolja. Salta, peppra och blanda med svampen. Rör i purjolök och persilja och smula över fetaost.

Gott att vända ner i nykokt pasta eller till exempelvis stekt kyckling.

Recept: Ingela Persson

Tips champinjon & zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...