Gratinerad portabello, ädelost och valnötter
2 PORTIONER
2 portabellosvampar
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk olivolja
salt och peppar
50 g ädelost
1/2 dl hackade valnötter
1 msk vispgrädde
2 msk panko ströbröd
Sätt ugnen på 200°.
Vänd svampen i vitlök, olivolja, salt och peppar på en plåt eller i en ugnssäker form. Stek i ugnen, 15 minuter.
Rör ihop ädelost, valnötter och grädde i en skål. Ta ut svampen ur ugnen, klicka på ostkrämen och strö över panko ströbröd. Gratinera i ugnen tills det fått fin färg, ca 5 minuter. Servera gärna med surdegsbröd och grönsallad.
58 recept med Champinjon
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Champinjon- och spenatpaj
- Lättpicklade champinjoner
- Enkel svampsoppa
- Vegetarisk bolognese med mangold
- Croissant med krämiga champinjoner & lagrad ost
- Halloumispett med zucchini & svamp
- Sallad med jordärtskocka och svamp
- Gratinerad portabello, ädelost och valnötter
- Inkokt svamp med tomat och örter
- Lättpicklade champinjoner
- Ugnsstekta champinjoner med sojadressing
- Smördegsöverbakad svampragu
- Pak choy med svamp & soja
- Vitlöksmarinerade champinjoner
- Ugnsgratinerade champinjoner
- Svartrot med svamp och purjolök
- Svartrot med svamp
- Svampsås
- Svampsoppa
- Svamprisotto
- Svamp- och zucchiniwrap
- Svamp- och zucchiniragu
- Saltbakad sötpotatis, karamelliserad tomatsås och stekt svamp
- Rotpersilja med svamp och lök
- Pasta med broccoli, svamp och rucolapesto
- Pappardelle med svamp och parmesanost
- Palsternacka med svamp och västerbottenost
- Gräddkokt savojkål med svamp och lingon
- Gratinerade champinjoner med bröd och parmesan
- Couscoussallad med blomkål och mandel
- Citron- och vitlöksstekta champinjoner
- Champinjonvinägrett
- Champinjonsoppa
- Champinjonsallad
- Champinjoner i tomatsås
- Champinjon- och potatissoppa
- Svamp- och äppelragu
Champinjon
Redan i början av 1700-talet började man framgångsrikt att odla champinjoner i Frankrike. Men de växer också vilt...