Meny

Gratinerad portabello, ädelost och valnötter

2 PORTIONER

2 portabellosvampar
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk olivolja
salt och peppar
50 g ädelost
1/2 dl hackade valnötter
1 msk vispgrädde
2 msk panko ströbröd

Sätt ugnen på 200°.

Vänd svampen i vitlök, olivolja, salt och peppar på en plåt eller i en ugnssäker form. Stek i ugnen, 15 minuter.

Rör ihop ädelost, valnötter och grädde i en skål. Ta ut svampen ur ugnen, klicka på ostkrämen och strö över panko ströbröd. Gratinera i ugnen tills det fått fin färg, ca 5 minuter. Servera gärna med surdegsbröd och grönsallad.

Recept: Ingela Persson

Tips champinjon

Champinjon

Redan i början av 1700-talet började man framgångsrikt att odla champinjoner i Frankrike. Men de växer också vilt...