Meny

Svampomelett med tomatsallad

2 PORTIONER

150 g champinjoner, skivade
2 msk olivolja
salt och peppar
5 ägg
2 msk hackad bladpersilja
1/2 dl riven parmesanost

Tomatsallad:
250 g tomater, tärnade
1 liten rödlök, skivad
1/2 vitlöksklyfta, hackad
ett par rivna basilikablad
2 msk riktigt god olivolja
salt och peppar

Blanda ingredienserna till tomatsalladen i en skål.

Stek svampen i olivolja i en het stekpanna. Låt den få lite färg. Salta och peppra.

Vispa ägg, persilja och parmesanost i en skål. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen över svampen. Stek i några minuter tills omeletten har fått fin färg under. Vänd den, sänk värmen och efterstek tills äggen har stelnat.

Servera omeletten med tomatsalladen och några droppar god olivolja. Stekt bacon är också gott till. (Tomatsalladen kan även värmas lätt och serveras med pasta.)

Tips champinjon

Champinjon

Redan i början av 1700-talet började man framgångsrikt att odla champinjoner i Frankrike. Men de växer också vilt...