Svampomelett med tomatsallad
2 PORTIONER
150 g champinjoner, skivade
2 msk olivolja
salt och peppar
5 ägg
2 msk hackad bladpersilja
1/2 dl riven parmesanost
Tomatsallad:
250 g tomater, tärnade
1 liten rödlök, skivad
1/2 vitlöksklyfta, hackad
ett par rivna basilikablad
2 msk riktigt god olivolja
salt och peppar
Blanda ingredienserna till tomatsalladen i en skål.
Stek svampen i olivolja i en het stekpanna. Låt den få lite färg. Salta och peppra.
Vispa ägg, persilja och parmesanost i en skål. Smaksätt med salt och peppar. Häll blandningen över svampen. Stek i några minuter tills omeletten har fått fin färg under. Vänd den, sänk värmen och efterstek tills äggen har stelnat.
Servera omeletten med tomatsalladen och några droppar god olivolja. Stekt bacon är också gott till. (Tomatsalladen kan även värmas lätt och serveras med pasta.)
58 recept med Champinjon
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Champinjon- och spenatpaj
- Lättpicklade champinjoner
- Enkel svampsoppa
- Vegetarisk bolognese med mangold
- Croissant med krämiga champinjoner & lagrad ost
- Halloumispett med zucchini & svamp
- Sallad med jordärtskocka och svamp
- Gratinerad portabello, ädelost och valnötter
- Inkokt svamp med tomat och örter
- Lättpicklade champinjoner
- Ugnsstekta champinjoner med sojadressing
- Smördegsöverbakad svampragu
- Pak choy med svamp & soja
- Vitlöksmarinerade champinjoner
- Ugnsgratinerade champinjoner
- Svartrot med svamp och purjolök
- Svartrot med svamp
- Svampsås
- Svampsoppa
- Svamprisotto
- Svamp- och zucchiniwrap
- Svamp- och zucchiniragu
- Saltbakad sötpotatis, karamelliserad tomatsås och stekt svamp
- Rotpersilja med svamp och lök
- Pasta med broccoli, svamp och rucolapesto
- Pappardelle med svamp och parmesanost
- Palsternacka med svamp och västerbottenost
- Gräddkokt savojkål med svamp och lingon
- Gratinerade champinjoner med bröd och parmesan
- Couscoussallad med blomkål och mandel
- Citron- och vitlöksstekta champinjoner
- Champinjonvinägrett
- Champinjonsoppa
- Champinjonsallad
- Champinjoner i tomatsås
- Champinjon- och potatissoppa
- Svamp- och äppelragu
Champinjon
Redan i början av 1700-talet började man framgångsrikt att odla champinjoner i Frankrike. Men de växer också vilt...