Meny

Rotpersilja med svamp och lök

4 PORTIONER

400 g rotpersilja
1 ask champinjoner
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 lök, skivad
25 g smör
salt och peppar
1 msk hackad persilja
50 g västerbottensost, riven

Skala rotpersiljan och skär i klyftor. Koka nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av och låt rinna av väl.

Skär svampen i mindre bitar. Fräs i olivolja i het stekpanna tills de fått färg, riv i vitlök, tillsätt lök och hälften av smöret. Salta och peppra. Lägg på ett fat.

Stek rotpersiljeklyftorna i resterande smör i stekpannan. Vänd ner svampen. Smaksätt med salt och peppar, strö i persilja. Lägg på ett fat, toppa med ost.

Recept: Ingela Persson

Tips champinjon & rotpersilja

Rotpersilja/Persiljerot

Rotpersilja, eller persiljerot, är en förädling av vanlig bladpersilja. Den är mindre än palsternackan, med något...