Waldorfsallad på rotpersilja
1 SATS
400 g rotpersilja
2 äpplen eller päron
1 apelsin
2 dl valnötter, grovhackade, gärna rostade i torr panna
1 dl gräddfil eller havregrädde
1 dl majonnäs
1 tsk senap
salt och malen svartpeppar
Tvätta och skala rotpersiljan. Skär den i tunna strimlor, eller riv grovt på rivjärn.
Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna strimlor. Skala apelsinen med en kniv, skär i små bitar.
Blanda gräddfil eller havregrädde med majonnäs och senap i en skål, smaka av med salt och peppar. Blanda ner rotpersilja och frukt.
Strö över valnötter. Gott som tillbehör till andra rätter eller som en liten förrätt.
17 recept med Rotpersilja
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Soppa på rotpersilja
- Pumpa och rotpersilja i ugn
- Rotfruktssoppa
- Honungsbakad rotpersilja
- Stekt rotpersilja & mangold
- Råraka på rotfrukter med vitlöksyoghurt
- Rostad rotpersilja & potatis
- Foliebakad rotpersilja/palsternacka
- Rotpersilja, äpple & grädde
- Rostade rotfrukter med gremolata
- Rotfruktsrårakor med curry & vitlöksyoghurt
- Rostad rotpersilja & potatis
- Ugnsstekt palsternacka med äpple och blekselleri
- Rotpersilja med svamp och lök
- Rotpersiljesoppa med vitlök
Lite annat
Rotpersilja/Persiljerot
Rotpersilja, eller persiljerot, är en förädling av vanlig bladpersilja. Den är mindre än palsternackan, med något...