Meny

Waldorfsallad på rotpersilja

1 SATS

400 g rotpersilja
2 äpplen eller päron
1 apelsin
2 dl valnötter, grovhackade, gärna rostade i torr panna
1 dl gräddfil eller havregrädde
1 dl majonnäs
1 tsk senap
salt och malen svartpeppar

Tvätta och skala rotpersiljan. Skär den i tunna strimlor, eller riv grovt på rivjärn.

Dela, kärna ur och skär äpplena i tunna strimlor. Skala apelsinen med en kniv, skär i små bitar.

Blanda gräddfil eller havregrädde med majonnäs och senap i en skål, smaka av med salt och peppar. Blanda ner rotpersilja och frukt.

Strö över valnötter. Gott som tillbehör till andra rätter eller som en liten förrätt.

Recept: Ingela Persson

Tips rotpersilja

Rotpersilja/Persiljerot

Rotpersilja, eller persiljerot, är en förädling av vanlig bladpersilja. Den är mindre än palsternackan, med något...