Meny

Rotfruktssoppa

4 portioner

1 lök
400 g majrova eller polkabetor
2 potatisar
2 rotpersilja eller ½ rotselleri
¼ vitkål, ca 250 g
2 lagerblad
1 buljongtärning
8 dl vatten
2 msk äppelcidervinäger
salt och peppar

Hacka löken. Skala majrovor/polkabetor, potatis, rotpersilja/rotselleri och skär i tärningar. Hacka vitkålen i små bitar.

Stek löken tills den börjat få färg. Tillsätt alla grönsakerna och stek i några minuter. Lägg i lagerblad, buljongtärning och häll över vattnet. Koka under lock i ca 30 minuter. Ta ut lagerbladen och häll i äppelcider­vinäger. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

Servera som varmrätt, gärna med en klick crème fraiche.

Tips majrova, rotpersilja & vitkål

Grönt

Vitkål

Huvudkålen härstammar från Asien och kom antagligen till Europa med Djingis Khans ridande härer. Den har använts...