Meny

Sallad med majrova, rökt sidfläsk och senap

4 PORTIONER

200 g majrovor
1/2 lök, hackad
1/2 salladtshuvud, rivna blad
200 g rökt sidfläsk i bit
salt och peppar

SENAPSVINÄGRETT:
1 msk grov dijonsenap
2 tsk rödvinsvinäger
3 msk olivolja

Skala majrovorna, skär dem i klyftor och koka nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, skölj i kallt vatten och låt rinna av väl. Lägg rovorna tillsammans med lök och sallad i en skål.

Skär fläsket i skivor. Stek dem i riktigt het panna så att det får ordentligt med färg på båda sidor.

Vispa ihop vinägretten. Vänd ner den i salladen. Smaksätt med salt och peppar. Servera salladen med fläsket, ett gott bröd och en bit vällagrad ost.

Recept: Ingela Persson

Tips majrova

Majrova

Rovan är en av de äldsta odlade rotfrukter vi har i Norden. Den kom hit öster- eller norrifrån och var vanlig redan...