Majrova med varm honungsvinägrett
3–4 PORTIONER
300 g majrovor
salt och peppar
1/2 dl hackad persilja
HONUNGSVINÄGRETT:
2 msk olivolja
1 msk honung
2 tsk vitvinsvinäger
Skala majrovorna och skär i klyftor. Koka dem nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av, låt rinna av och lägg på ett fat.
Värm olja försiktigt och vispa i honung och vinäger. Skeda över majrovorna, salta, peppra och strö över persilja.
19 recept med Majrova
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Rotmos med majrova och grönkål
- Rotfruktssoppa
- Mustig höstsoppa
- Majrovor med grönkål & mandel
- Majrova & brytbönor med fransk senapsdressing
- Dill- & honungsmarinerad majrova
- Krämig majrova med skärbönor & pepparrot
- Saffanskokt majrova
- Smörslungad majrova med dill och tomat
- Syltad fänkål eller majrova
- Olivoljekokt majrova med äpple och koriander
- Majrova och skärböna med kapris och brynt smör
- Majrova med dill och tomat
- Majrova med varm honungsvinägrett
- Kall soppa på majrova, gräslök och olivolja
- Chèvre chaud med majrovor och valnötter
- Varm sallad på majrova, morot, rädisa och sparris
Majrova
Rovan är en av de äldsta odlade rotfrukter vi har i Norden. Den kom hit öster- eller norrifrån och var vanlig redan...