Varm sallad på majrova, morot, rädisa och sparris
4 PORTIONER
200 g majrova, klyftad
2 små morötter, skivade
1 rödlök, klyftad
8 rädisor, halverade
4 sparrisar, i bitar
2–3 msk smör
2 msk hackade örter, t ex gräslök och dill
Koka grönsakerna nätt och jämnt mjuka i saltat vatten i en kastrull, var och en för sig utan att byta kokvatten. Lyft upp grönsakerna med hålslev och kyl i kallt vatten.
Vispa ut smöret i ca 1 dl av kokvattnet. Lägg i grönsaker och örter och värm.
Gott till exempelvis fisk.
19 recept med Majrova
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Rotmos med majrova och grönkål
- Rotfruktssoppa
- Mustig höstsoppa
- Majrovor med grönkål & mandel
- Majrova & brytbönor med fransk senapsdressing
- Dill- & honungsmarinerad majrova
- Krämig majrova med skärbönor & pepparrot
- Saffanskokt majrova
- Smörslungad majrova med dill och tomat
- Syltad fänkål eller majrova
- Olivoljekokt majrova med äpple och koriander
- Majrova och skärböna med kapris och brynt smör
- Majrova med dill och tomat
- Majrova med varm honungsvinägrett
- Kall soppa på majrova, gräslök och olivolja
- Chèvre chaud med majrovor och valnötter
- Varm sallad på majrova, morot, rädisa och sparris
Majrova
Rovan är en av de äldsta odlade rotfrukter vi har i Norden. Den kom hit öster- eller norrifrån och var vanlig redan...