Majrova & brytbönor med fransk senapsdressing
4 PORTIONER
ca 250 g majrova
200 g brytbönor
1 lök
1 tsk hackad färsk dragon
sallad
Dressing:
1 msk vitvinsvinäger
1 msk slät dijonsenap
1 msk grovkornig dijonsenap
1/2 dl mild olja
salt och peppar
Ansa majrovor och bönor. Skär majrovorna i tunna klyftor och koka dem och bönorna nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet. Skölj i kallt vatten och låt rinna av väl.
Skala och tärna löken riktigt fint. Blanda bönor, majrova och lök i en större skål.
Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Skeda dressingen över salladen. Blanda runt, salta och peppra. Riv i ett par salladsblad.
27 recept med Brytbönor & Majrova
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Gryta med brytbönor och zucchini
- Rotmos med majrova och grönkål
- Rotfruktssoppa
- Wraps med brytbönor och ägg
- Potatissallad med brytbönor och tjock yoghurt
- Mustig höstsoppa
- Majrovor med grönkål & mandel
- Zucchinipasta med brytbönor
- Sommarsallad
- Wok med broccoli & brytbönor
- Stekta brytbönor med vitlök & ingefära
- Wraps med brytbönor & ägg
- Majrova & brytbönor med fransk senapsdressing
- Dill- & honungsmarinerad majrova
- Krämig majrova med skärbönor & pepparrot
- Saffanskokt majrova
- Smörslungad majrova med dill och tomat
- Syltad fänkål eller majrova
- Olivoljekokt majrova med äpple och koriander
- Majrova och skärböna med kapris och brynt smör
- Majrova med dill och tomat
- Majrova med varm honungsvinägrett
- Kall soppa på majrova, gräslök och olivolja
- Chèvre chaud med majrovor och valnötter
- Varm sallad på majrova, morot, rädisa och sparris
Majrova
Rovan är en av de äldsta odlade rotfrukter vi har i Norden. Den kom hit öster- eller norrifrån och var vanlig redan...