Meny

Majrova & brytbönor med fransk senapsdressing

4 PORTIONER

ca 250 g majrova
200 g brytbönor
1 lök
1 tsk hackad färsk dragon
sallad
Dressing:
1 msk vitvinsvinäger
1 msk slät dijonsenap
1 msk grovkornig dijonsenap
1/2 dl mild olja
salt och peppar

Ansa majrovor och bönor. Skär majrovorna i tunna klyftor och koka dem och bönorna nätt och jämnt mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet. Skölj i kallt vatten och låt rinna av väl.

Skala och tärna löken riktigt fint. Blanda bönor, majrova och lök i en större skål.

Vispa ihop ingredienserna till dressingen. Skeda dressingen över salladen. Blanda runt, salta och peppra. Riv i ett par salladsblad.

Recept: Ingela Persson

Tips brytbönor & majrova

Majrova

Rovan är en av de äldsta odlade rotfrukter vi har i Norden. Den kom hit öster- eller norrifrån och var vanlig redan...