Meny

Gryta med brytbönor och zucchini

4 portioner

250 g brytbönor
1 zucchini
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
ev ½ chili
1 förpackning kikärtor
1 tsk paprikapulver
1 tsk gurkmeja
salt och peppar
1 förpackning tomatsås
1 dl vatten

Skär brytbönor och zucchini i bitar. Hacka lök, vitlök och, för extra sting, chili. Låt kikärtorna rinna av.

Stek lök och vitlök tills de börjat få färg, tillsätt chili och kryddorna, stek kort och häll sedan över tomatsåsen och vattnet. Tillsätt kikärtorna och låt koka i 10–15 minuter. Tillsätt sedan brytbönor och zucchini och koka i ca 5 minuter eller tills grönsakerna är lagom mjuka. Smaka av med salt och peppar.

Servera till ris, quinoa eller korn och en god sallad till.

Recept: Niina Snijder

Tips brytbönor & zucchini

Grönt

Lite annat

Zucchini

Zucchini finns i många sorter, färger och former: gula, gröna, vita, avlånga, runda. Namnet kommer från zucca...