Potatissallad med brytbönor och tjock yoghurt
4 portioner
500 g kokt kall potatis
200 g brytbönor
2 dl tjock yoghurt
2 msk hackad gräslök
ramslök, mynta eller dill, strimlad
2 msk olivolja
salt och peppar
rivet skal från en citron
Dela potatisen och lägg i en skål.
Skär bort kvisten på brytbönorna och koka dem, nätt och jämnt mjuka, i saltat vatten. Lyft upp och skölj i kallt vatten, låt rinna av väl.
Smaksätt yoghurten med örter, olivolja, salt, peppar och citronskal. Blanda med potatis och bönor till en sallad. Gott till vårens grillrätter.
10 recept med Brytbönor & potaits
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Gryta med brytbönor och zucchini
- Wraps med brytbönor och ägg
- Potatissallad med brytbönor och tjock yoghurt
- Zucchinipasta med brytbönor
- Sommarsallad
- Wok med broccoli & brytbönor
- Sötpotatisplättar med tzatziki
- Stekta brytbönor med vitlök & ingefära
- Wraps med brytbönor & ägg
- Majrova & brytbönor med fransk senapsdressing