Meny

Wok med broccoli & brytbönor

1 sats

1 paket risnudlar
1 lök, finhackad
½ chili, finhackad
5 vitlöksklyftor, finhackade
1 stor bit ingefära, finhackad
250 g brytbönor, grovt hackade
olja att steka i
6–7 msk sojasås
1 msk sesamolja
½ tsk salt
½ msk socker (kan uteslutas)

Koka risnudlarna enligt angivelsen på förpackningen. Hetta upp olja i en stor stekpanna eller wokpanna. Stek lök, chili, vitlök, och ingefära en stund. 

Tillsätt grönsakerna och stek under omrörning tills de är nätt och jämt mjuka. Rör ner sojasås, sesamolja, salt och eventuellt socker. Vänd ner de kokta risnudlarna. Gott att servera med jordnötter, koriander och färskpressad lime.

Recept: Niina Snijder

Tips brytbönor, chili & lök

Grönt

Lite annat

Chili

Chili kan ätas som grönsak (chilifrukt) eller som krydda (chilipeppar) och till Sverige har importen, bara det senaste...