Meny

Chilifrästa majskolvar med bönor

4 PORTIONER

2 majskolvar
1 näve brytbönor eller vaxbönor, ansade
2–3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, skivad
1 chilifrukt, finhackad
1 lök, tunt skivad
1 burk kokta kidneybönor, avrunna
1 msk smör
salt och peppar
färsk koriander

Skär majskolvarna i ca 3 cm tjocka bitar. Koka dem nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten i en kastrull ca 5 minuter.

Lägg i bryt- eller vaxbönor och låt koka med majsen i ytterligaer 2 minuter. Häll av och låt rinna av.

Stek majsen och bryt- eller vax­bönorna i olivolja tillsammans med vitlök och chili tills de fått färg. Tillsätt lök, kidney­bönor och en klick smör och låt steka med i ett par minuter. Salta och peppra och strö över koriander.

Gott till exempelvis kryddiga korvar och tortillabröd.

Recept: Ingela Persson

Tips chili & majs

Majs

Majsen har sitt ursprung i de peruanska Anderna. Idag odlas majs över hela världen. När honkolvarnas långa borst...