Meny

Quesadillas med tomat och majs

2–4 PORTIONER

1 lök, hackad
1 vitlöksklyfta, riven
1 msk olivolja
1 majskolv
salt och peppar
2 tomater, tärnade
2 dl kokta svarta bönor
1 tsk pressad citron
ett par droppar tabasco
(hackad koriander)
4–6 tortillabröd
100 g riven ost

Sätt ugnen på 225°.

Fräs lök och vitlök i olivolja i en stekpanna. Skär majskornen från kolven och låt fräsa med tills de fått färg. Salta, peppra och lägg i en skål. Rör ner tomater, bönor och smaksätt med citron, tabasco, salt, peppar och eventuellt koriander.

Lägg hälften av tortillabröden på en ugnsplåt och fördela tomat- och majssalsan på bröden. Strö över osten och lägg de resterande bröden ovanpå. Gratinera i ugn 3–4 minuter eller tills osten smält. Skär i bitar och servera med en grönsallad.

Recept: Ingela Persson

Tips majs & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...