
Majssoppa
2 PORTIONER
2 majskolvar
1/2 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1/2 stjälk blekselleri, fint tärnad
1 liten morot, fint tärnad
1 potatis, fint tärnad
2 msk olivolja
4 dl grönsaks- eller kycklingbuljong
salt och peppar
1 msk hackad persilja
Koka majskolvarna i lättsaltat vatten i 5 minuter. Spara 1 dl av kokvattnet. Skär av majskornen från stammarna. Mixa hälften av kornen till puré i en matberedare eller med en stavmixer.
Fräs resterande grönsaker i olivolja i en kastrull i några minuter utan att de får färg. Häll i buljongen, kokvattnet och de mixade majskornen. Låt sjuda i 5 minuter. Tillsätt de hela majskornen och låt koka till grönsakerna är mjuka, 5–10 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Strö över persilja och servera.
32 recept med Majs
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Burritos med bönor
- Tomat- och morotssoppa med smörstekt majs
- Pasta med majs och zucchini
- Zucchini- och majsplättar
- Rostad sötpotatis med majs & jalapeño
- Bakad sötpotatis med majs & chili
- Mac and cheese med majs
- Stekt majs med tomat & ägg
- Het majssalsa med lime
- Marinerad majs
- Rostad tomatsalsa med majs
- Ugnsstekt potatis med majs och chili
- Ugnsstekt majs med brynt smör
- Ugnsstekta tomater och majs
- Tomatsalsa med majs
- Quesadillas med tomat och majs
- Potatis med rostad majs och paprika
- Majsröra med chili
- Majsgröt
- Gräddkokt majs med vitlök och chili
- Grillad majs med chili, mynta och lime
- Delias pumpasoppa med rostade majskorn
- Chilifrästa majskolvar med bönor
- Chilifräst majs med bönor och romansallad
- Sallad på majs, bönor och blomkål
- Majssoppa
- Rostad majssalsa

Majs
Majsen har sitt ursprung i de peruanska Anderna. Idag odlas majs över hela världen. När honkolvarnas långa borst...