Meny

Tomatsalsa med majs

4 PORTIONER

1 majskolv
4 tomater, tärnade
1 lök, finhackad
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
1–2 tsk sambal oelek
saft av en 1/2 lime
salt och peppar
1 nypa råsocker
hackad koriander eller persilja

Skär bort majskornen från majskolven och koka kornen hastigt i lättsaltat vatten. Häll av vattnet, skölj i kallt vatten, låt rinna av väl och lägg i en skål. Blanda i tomater och lök.

Vispa ihop olivolja, vitlök och sambal oelek i en annan skål, pressa i limesaft. Rör ner det i tomatröran. Smaksätt med salt, peppar, socker och vänd ner örter.

Gott till exempelvis en chiligryta.

Recept: Ingela Persson

Tips majs & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...