Meny

Ugnsstekta körsbärstomater

1 SATS

250 g körsbärstomater, halverade
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, rivna
2 kvistar timjan
1 nypa strösocker
1 nypa salt
grovmalen svartpeppar

Sätt ugnen på 150°.

Lägg tomaterna på en ugnsplåt.

Blanda olivolja och vitlök i en skål. Skeda blandningen över tomaterna. Strö över timjan, socker, salt och peppar. Stek tomaterna i ugnen tills de fått lite färg och har sjunkit ihop något, ca 1 1/2 timme.

Gott att blanda ner i en sallad tillsammans med tärnad mozzarellaost, vinägrett, salt och peppar. Eller i nykokt ravioli eller tortellini till­sammans med rucola eller babyspenat och riven parmesanost.

Recept: Ingela Persson

Tips tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...