Meny

Tomat- och bondbönsragu

2–4 PORTIONER

400 g bondbönor
1 lök, hackad
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor, skivade
1 dl vitt vin
3–4 tomater, i klyftor
1 msk smör
salt och peppar
1/2 dl grovt hackad persilja eller basilika

Ta ut bönorna ur skidan. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten. Lägg i bönorna och låt koka i en minut. Häll av vattnet och kyl i kallt vatten. Tryck ut bönorna ur det tunna skalet och låt torka på lite hushållspapper.

Fräs lök mjuk i olivolja i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt bönorna, vitlök och vin. Koka upp och rör i tomater och smör. Låt sjuda i ett par minuter tills tomaterna har mjuknat. Salta, peppra och tillsätt örter.

Gott till exempelvis ugnsstekt fisk.

Recept: Ingela Persson

Tips bondböna & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...