Meny
Tomat_basilika

Parmesangratinerad tomat & potatis

4 portioner

500 g potatis, kokt med skal
1 vitlöksklyfta
2 msk olja
4 tomater
1 knippe basilika
1 dl fint riven parmesan
salt och peppar

Sätt ugnen på 200°.
Lägg kokt potatis på en plåt och tryck till så att den spricker upp lätt. Riv vit-lök och rör ihop med oljan. Ringla hälften av vitlöksoljan över potatisen, salta och peppra. Sätt in i ugnen i ca 10 min. 

Dela tomaterna och blanda med resterande vitlöksolja. Lägg tomaterna tillsammans med potatisen och baka i ugn i ytterligare 10 minuter. Strö över parmesan och höj temperaturen till 220°, så osten gratineras. Akta så det inte bränner. Toppa med riven basilika. Gott till exempelvis foccaciabröd och sallad.

Recept: Ingela Persson

Tips basilika, potatis & tomat

Grönt

Tomat

Tomaten tillhör samma familj som potatis, aubergine och paprika och kommer ursprungligen från Sydamerika. Den odlades...