Meny

Mättande lunchsallad

4 portioner

2 kokta potatisar
1–2 dl kokta kikärtor
valfria kryddor
150–200 g fetaost
1/2 gurka
1 äpple
1 liten lök eller 1/2 stor, skalad
ett par salladsblad
Dressing:
olivolja
äppelcidervinäger
honung
salt och peppar

Koka potatisen mjuk. Låt svalna. Tärna potatisen.

Rosta kikärtorna i en stekpanna, tillsätt valfria kryddor.

Smula fetaosten. Tärna gurka och äpple. Hacka löken fint. Dela sallads­bladen i små bitar. Blanda allt i en skål.

Rör ihop dressingen och ringla den över salladen.

Recept: Niina Snijder

Tips kikärtor & potatis

Grönt

Lite annat

Potatis

Att potatisen är släkt med paprikan, tomaten, auberginen och chilin kommer kanske som en överraskning för den som...