Meny

Grönsakswok med kikärtor och curry

4–6 portioner

600 g morötter
400 g polkabetor
1 zucchini
1 spetskål
2 msk olivolja
1 salladslök, skivad
1 burk kikärtor (400 g), sköljda och avrunna
2 tsk currypulver
salt och peppar 

Skär morötter, betor, zucchini och spetskål i strimlor eller bitar.

Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Fräs grönsakerna tills de är knappt mjuka och har fått lite färg. Tillsätt salladslök och kikärtor. Rör om och låt det fräsa några minuter. Tillsätt currypulver och blanda väl så att kryddorna jämnt täcker grönsakerna. Smaka av med salt och peppar. 

Servera varmrätten som den är eller tillsammans med ris eller bulgur.

Tips kikärtor, morötter, polkabeta & spetskål

Grönt

Spetskål

Det är framför allt formen som skiljer spetskål från vitkål. Huvudet är heller inte fullt så hårt knutet som...