Grönsakswok med kikärtor och curry
4–6 portioner
600 g morötter
400 g polkabetor
1 zucchini
1 spetskål
2 msk olivolja
1 salladslök, skivad
1 burk kikärtor (400 g), sköljda och avrunna
2 tsk currypulver
salt och peppar
Skär morötter, betor, zucchini och spetskål i strimlor eller bitar.
Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Fräs grönsakerna tills de är knappt mjuka och har fått lite färg. Tillsätt salladslök och kikärtor. Rör om och låt det fräsa några minuter. Tillsätt currypulver och blanda väl så att kryddorna jämnt täcker grönsakerna. Smaka av med salt och peppar.
Servera varmrätten som den är eller tillsammans med ris eller bulgur.
82 recept med Kikärtor, morötter, polkabeta & Spetskål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Stuvad spetskål
- Oklassiska kåldolmar
- Kryddinlagda grönsaker
- Rödbetshummus
- Hummus på polkabeta
- Polkabeta- och broccoligryta med ingefära
- Granatäpple- och polkabetsallad
- Spetskålskrisp
- Grönsakswok med kikärtor och curry
- Mättande lunchsallad
- Krispiga morötter med senapsdipp
- Kryddig vintergryta med rotfrukter
- Citrusfrisk juice
- Pasta med avokadosås
- Stuvade svartrötter med riven pepparrot
- Rödbetsjuice
- Gräddig savojkål med hasselnötter
- Rödbetssaft med blodapelsin
- Krämig grönkålssoppa
- Sallad på morot- & polkabeta
- Rödbetsjos med morot
- Hummus med chilimorötter
- Kålsallad med morötter & granatäpple
- Honungsglaserade morötter med chili
- Rostade morötter
- Citroninlagd polkabeta
- Mustig höstsoppa
- Morötter med kantareller & krondill
- Morotsjuice med äpple & gurka
- Quinoasallad
- Morötter med dill & Västerbottensost
- Grönsaksvåfflor
- Kikärtsomelett med morot & zucchini
- Pytt i panna på rotfrukter
- Rödbetssallad med apelsin
- Hummus med rostad paprika & spiskummin
- Vegansk “katsu curry” med aubergine
- Sötpotatis- morotssoppa med ingefära
- Hummus på rödbetor
- One pot pasta med grönsaker
- Gryta med grönsaker & ris
- Rödbetsfalafel
- Gräddig spetskål med knaprigt bröd
- Sötpotatis med kikärtor och färska örter
- Sötpotatisbowl
- Rödbetshummus
- Coleslaw med stjärlkselleri & basilika
- Morotssoppa
- Vitkålssallad med kikärtor och tahini
- Spetskål med päron & hasselnötter
- Rostad spetskål med pepparrot & dill
- Karamellstekt kål med lök & svamp
- Citronstekt spetskål med spenat
- Spetskål med tomat och dill
- Spetskål med frasig grönkål
- Ugnsstekt spetskål med apelsin
- Spetskål och broccoli med bulgur
- Spetskål med äpple och senap
- Spetskål med hasselnötter
- Spetskål med brynt smör, kapris och dill
- Spetskål i citronette
- Spetskål edamame, rökt tofu och sötsyrlig vinägrett
- Ugnsstekt spetskål med dill
- Sallad med spetskål och rabarber
- Raw coleslaw
- Bräserad spetskål med äpplen, must och russin
- Kål med äpple och lök
- Ugnsbakad spetskål med grädde och dill
- Apelsinbräserad spetskål
- Buljongbräserad spetskål
Sött
Spetskål
Det är framför allt formen som skiljer spetskål från vitkål. Huvudet är heller inte fullt så hårt knutet som...