Spetskål med brynt smör, kapris och dill
2–4 PORTIONER
400 g spetskål
50 g smör
3 msk kapris
dill
salt och svartpeppar
1/2 citron, i klyftor
Dela kålen på längden. Sjud den nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och lägg kålen på ett fat.
Bryn smöret i en kastrull. Tillsätt kapris och häll det över kålen. Strö över rikligt med dill och toppa med lite grovmalen svartpeppar.
Servera med citron. Gott till exempelvis fisk.
39 recept med Spetskål
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Stuvad spetskål
- Oklassiska kåldolmar
- Spetskålskrisp
- Grönsakswok med kikärtor och curry
- Stuvade svartrötter med riven pepparrot
- Gräddig spetskål med knaprigt bröd
- Coleslaw med stjärlkselleri & basilika
- Spetskål med päron & hasselnötter
- Rostad spetskål med pepparrot & dill
- Karamellstekt kål med lök & svamp
- Citronstekt spetskål med spenat
- Spetskål med tomat och dill
- Spetskål med frasig grönkål
- Ugnsstekt spetskål med apelsin
- Spetskål och broccoli med bulgur
- Spetskål med äpple och senap
- Spetskål med hasselnötter
- Spetskål med brynt smör, kapris och dill
- Spetskål i citronette
- Spetskål edamame, rökt tofu och sötsyrlig vinägrett
- Ugnsstekt spetskål med dill
- Sallad med spetskål och rabarber
- Raw coleslaw
- Bräserad spetskål med äpplen, must och russin
- Kål med äpple och lök
- Ugnsbakad spetskål med grädde och dill
- Apelsinbräserad spetskål
- Buljongbräserad spetskål

Spetskål
Det är framför allt formen som skiljer spetskål från vitkål. Huvudet är heller inte fullt så hårt knutet som...