Meny

Ugnsstekt spetskål med apelsin

4 PORTIONER

1 spetskålshuvud
20 g smör
1 msk koncentrerad apelsinjuice
4 kvistar timjan
salt och svartpeppar
rivet skal av 1/2 apelsin eller blodapelsin
(skinnfria klyftor av apelsin- eller blodapelsin)

Sätt ugnen på 225°.

Skär kålen i fyra klyftor. Behåll roten. Bryn klyftorna i smör. Häll över apelsinjuice och låt koka in i kålen. Lägg över i en ugnssäker form. Tillsätt timjan, salt och peppar. Stek mjuka i ugnen, ca 20 minuter.

Riv över apelsinskal och garnera gärna med timjanblad. Man kan även lägga på skinnfria filéer av apelsinen.

Recept: Tom Sjöstedt

Tips apelsin & spetskål

Grönt

Spetskål

Det är framför allt formen som skiljer spetskål från vitkål. Huvudet är heller inte fullt så hårt knutet som...