Meny

Chokladterrine med honung och apelsin

4–8 PORTIONER

250 g mörk choklad
175 g smör
4 ägg
1 msk strösocker
1 1/4 dl flytande honung
rivet apelsinskal

Hacka chokladen, lägg den tillsammans med smöret i en rostfri bunke eller en av plast. Smält över vattenbad (rostfri) eller i mikrougn (plast).

Separera äggulor och -vitor. Vispa vitorna till ett fast skum, tillsätt sockret mot slutet. Vispa i ytterligare 1 minut.

Rör ner honung och äggulor i smörchokladblandningen. Smaksätt med apelsinskal. Vänd ner den vispade äggvitan, rör försiktigt till en jämn smet.

Klä en avlång brödform med plastfolie och häll i smeten. Låt kallna helt i kylen, gärna över natten. Det går även bra att frysa terrinen, ta fram strax innan servering och servera den lätt frusen – med apelsinsallad, hallon eller glass exempelvis.

Recept: Ingela Persson

Tips apelsin

Apelsin

Ordet apelsin kommer av orden ”äpple” och ”Kina” och det är också i Kina apelsinen har sitt ursprung. Till...