Meny

Pannacotta med apelsin & pistaschnötter

4–6 SMÅ PORTIONER

1 gelatinblad
2 1/2 dl grädde
1/4 vaniljstång+ utskrapade frön
1/2 dl strösocker
2 apelsiner
2 msk hackade pistaschnötter

Lägg gelatinet i kallt vatten. Koka upp grädde med vaniljstång och -frön. Låt sockret smälta i grädden. Lägg i gelatinet och rör om. Sila och fördela i 4–6 små glas (tänk på att det ska få plats apelsinsallad överst). Låt stå i kyl i 3–4 timmar eller tills den är fast.

Skär ut skinnfria klyftor ur apelsinen. Lägg i en skål och pressa ut saften ur ”apelsinskrutten”.Toppa pannacottan med apelsin och nötter vid servering.

Recept: Ingela Persson

Tips apelsin

Apelsin

Ordet apelsin kommer av orden ”äpple” och ”Kina” och det är också i Kina apelsinen har sitt ursprung. Till...