Meny

Pannacotta med vit choklad och citrus

6–8 portioner

1 1/2 gelatinblad
4 dl grädde
1 vaniljstång, delad och urskrapad
1/2 dl strösocker
100 g vit choklad
2 apelsiner
1 grapefrukt
mynta

Sätt ugnen på 175°C.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden med vaniljstång och socker. Dra från värmen. Lyft upp de mjuka gelatinbladen ur vattnet och rör ner i grädden. Sila vaniljgrädden och fördela i portions­formar som tål värme. Låt svalna och stelna i kyl, ca 5 timmar.  

Hacka chokladen och lägg den på bakplåtspapper på en plåt. Rosta i ugnen 5–10 minuter. Låt svalna och krossa i mindre bitar. 

Skär bort skalet på citrusfrukterna och skär i mindre bitar. Strimla myntan. Blanda citrusfrukter och mynta i en skål. 

Fördela citrussalladen på pannacottan och toppa med rostad choklad. Njut bums.

Recept: Ingela Persson

Tips apelsin & grapefrukt

Grapefrukt

Grapefrukten tillhör de yngsta av våra citrusfrukter. Man fann den i mitten av 1700-talet i Puerto Rico. Till Europa...