Pannacotta med vit choklad och citrus
6–8 portioner
1 1/2 gelatinblad
4 dl grädde
1 vaniljstång, delad och urskrapad
1/2 dl strösocker
100 g vit choklad
2 apelsiner
1 grapefrukt
mynta
Sätt ugnen på 175°C.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden med vaniljstång och socker. Dra från värmen. Lyft upp de mjuka gelatinbladen ur vattnet och rör ner i grädden. Sila vaniljgrädden och fördela i portionsformar som tål värme. Låt svalna och stelna i kyl, ca 5 timmar.
Hacka chokladen och lägg den på bakplåtspapper på en plåt. Rosta i ugnen 5–10 minuter. Låt svalna och krossa i mindre bitar.
Skär bort skalet på citrusfrukterna och skär i mindre bitar. Strimla myntan. Blanda citrusfrukter och mynta i en skål.
Fördela citrussalladen på pannacottan och toppa med rostad choklad. Njut bums.
83 recept med Apelsin & Grapefrukt
Vi har samlat en massa recept under åren, här är ett urval av dem.
Grönt
- Rödkålssallad med gurka och apelsindressing
- Sallad på beta och apelsin
- Citrusfrisk juice
- Citrusfrisk smoothie
- Energidrink
- Morotssallad med apelsin & ingefära
- Grön frukostsmoothie
- Rödbetssallad med apelsin
- Grönkålssallad med apelsin & valnötter
- Gurksallad med grape & mynta
- Apelsinkokta morötter med dragon & senap
- Apelsinmarinad med dragon
- Ugnsstekt kålrot med apelsin och rosmarin
- Ugnsstekt spetskål med apelsin
- Svartrot med oliver och apelsin
- Sallad på blekselleri, grapefrukt och äpple
- Rödkålssallad med apelsin och granatäpple
- Pasta med broccoli, spenat, räkor och apelsin
- Lökchutney med apelsin och chili
- Kålrot med apelsin och ingefära
- Krispig grönkålssallad med apelsin- och honungsvinägrett
- Kinakålssallad med apelsin
- Apelsinkokt svartrot
- Apelsinbräserad spetskål
- Apelsinbräserad endiv
- Apelsin-, endiv och olivsallad
Sött
- Pousset med stjärnanis och apelsin
- Apelsin- och kanelkräm med citrussallad
- Pannacotta med vit choklad och citrus
- Apelsinglass
- Marängsviss med apelsin
- Niinas apelsingodis
- Chokladtryffel med apelsin
- Frukt med fluffig kardemummacrème
- Apelsin med färskost & kakor
- Kanderade apelsinskal
- Ljusa havrebollar med apelsin & vanilj
- Pannacotta med apelsin & pistaschnötter
- Mjuk aprikoskaka
- Fruktsallad med färskost & vit choklad
- Frukt med fluffig kardemummacrème
- Varm apelsinchoklad med vispad grädde
- Kladdkaka med apelsin
- Fruktsallad med färskost och vit choklad
- Willes pain au chocolat
- Vaniljsås med apelsin
- Vaniljris med ananas eller apelsin
- Sallad på apelsiner och jordgubbar
- Radiokaka med apelsin och ingefära
- Korintkakor med apelsin
- Ingrids apelsinkaka
- Havreflarn med apelsin och ingefära
- Grapefrukt- och jordgubbsdryck/granité
- Citrusmarmelad
- Chokladkola med apelsin
- Blodgrapeparfait
- Bananpannkakor med varma kryddiga apelsiner
- Apelsinparfait med rostad kokos
- Fruktbollar med apelsin
- Chokladterrine med honung och apelsin
- Apelsinpaj
- Apelsincurd
- Apelsincrêpes
- Apelsin- och ricottapannkakor
- Ananas- och apelsingranité
- Citrussallad
Grapefrukt
Grapefrukten tillhör de yngsta av våra citrusfrukter. Man fann den i mitten av 1700-talet i Puerto Rico. Till Europa...