Meny
clementines-520786_1920

Påskkaka med aprikos & apelsin

1 KAKA

125 g smör
1 tsk fint rivet apelsinskal
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
smör och ströbröd till formen
1 burk konserverade aprikoser

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret med apelsinskalet. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och luftigt.

Rör ner mjöl, bakpulver, mjölk och smält smör i äggblandningen och rör till en jämn smet.

Häll smeten i en smord och bröad form. Häll av aprikoserna och låt rinna av väl. Fördela aprikoserna jämnt över kakan och tryck ner dem lätt.

Grädda kakan mitt i ugnen 20-30 minuter. Servera som den är eller med vaniljglass eller hallonsorbet.

Recept: Ingela Persson

Tips apelsin

Apelsin

Ordet apelsin kommer av orden ”äpple” och ”Kina” och det är också i Kina apelsinen har sitt ursprung. Till...