Meny
apricots-824626_1920

Mjuk aprikoskaka

1 KAKA

125 g smör
1 tsk fint rivet apelsinskal
2 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk mjölk
smör och ströbröd till formen
5–6 färska aprikoser eller 1 burk avrunna konserverade aprikoser (avrunna)

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret med apelsinskalet. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och luftigt.

Rör ner mjöl, bakpulver, mjölk och smält smör i äggblandningen och rör till en jämn smet.

Häll smeten i en smord och bröad form.

Dela och kärna ur aprikoserna.Fördela aprikoserhalvorna jämnt över kakan och tryck ner dem lätt.

Grädda kakan mitt i ugnen 20-30 minuter. Servera som den är eller med vaniljglass eller hallonsorbet.

Recept: Ingela Persson

Tips apelsin & aprikos

Aprikos

Tillhör liksom persika och plommon stenfrukterna. Den härstammar från Kina men odlas i dag frekvent i