Meny

Niinas apelsingodis

1 sats

2–3 apelsiner
300 g socker
vatten
100 g mörk choklad

Skiva apelsinerna med skalet på, lägg i en kastrull och täck med vatten. Koka upp och häll av. Gör samma sak en gång till, för att få bort den beska smaken från skalen. 

Häll av vattnet, strö över sockret och låt det dra i minst två timmar. Täck sedan apelsinskivorna med vatten och låt det småputtra i ca 1 timme, tills apelsinskivorna börjar bli genom-skinliga. 

Lått vattnet droppa av, lägg apelsinen på ett galler och skjutsa in i ugnen på 100° i ca 30 minuter. 

Smält choklad att doppa apelsin-skivorna i. Låt dem stelna och servera till gottebordet. 

Recept: Niina Snijder

Tips apelsin, choklad & socker

Apelsin

Ordet apelsin kommer av orden ”äpple” och ”Kina” och det är också i Kina apelsinen har sitt ursprung. Till...