Meny

Cupcakes på morot med chokladkräm

8 muffins

ca 6 cl spad från kikärtor
70 g mandelmjöl
100 g rismjöl
3 tsk kanel, malen
1 tsk ingefära, malen
1 1/2 tsk bakpulver
100 g kokossocker eller rårörsocker
150 g riven morot
120 g växtbaserad mjölk
2 msk nötsmör
1 msk kokosolja eller rapsolja
1/2 vaniljstång
ca 1 dl chokladkräm
ca 150 g havregrädde, vispad och gärna sötad med vanilj

Värm ugnen till 180°. Vispa kikärtsspad vitt och fluffigt i ca 3–4 minuter. Blanda alla torra ingredienser för sig och alla blöta ingredienser för sig. Vänd det vispade kikärtsspadet i den blöta blandningen, innan du blandar ihop allt och rör om väl. Fördela i 8 muffinsformar. Grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna. Gör en liten grop i var muffins och fyll med 2 tsk chokladkräm. Toppa med vispad grädde och servera samma dag. Njut!

Recept: Niina Snijder

Tips choklad, grädde & mandelmjöl