Meny
Blomkål

Stuvad blomkål med senap & spenat

4 portioner

500 g blomkål, i buketter och bitar
50 g smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl grädde
1–2 msk grov dijonsenap
salt och peppar
100 g strimlad spenat

Koka blomkålsbuketterna nätt och jämnt mjuka i lättsaltat vatten. Låt rinna av väl. Smält smör i en vid kastrull och vispa i mjöl. Tillsätt hälften av mjölken och koka upp under ständig vispning. Vispa i resten av mjölken och grädde. Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter. Smaksätt med salt, peppar och senap. Vänd ner blomkålen och låt den bli varm. Rör ner spenaten precis innan servering. Gott till lättkokt kål, isterband eller rostade betor.

Recept: Ingela Persson

Tips blomkål, grädde & senap

Grönt

Blomkål

Blomkål är framförädlad ur broccolin. Den nämns under 1100-talet i Syrien och har sedan 1600-talet varit en vanlig...